PDF pageEmail pagePrint page

Hallonpannacotta tårta som är helt underbar för både ögon och smaklökar. Receptet är enkelt och det behövs väl inte tilläggas att den här tårtan är perfekt att baka när man vill fira någon person som älskar färgen rosa!

Ca 10 bitar  

 

 

Ingredienser

Botten:

  • 25 g smör
  • 3 dl krossade digestivekex
  • 1/4 dl grädde
  • 2 msk socker

Hallonpannacotta:

  • 4½ gelantinblad
  • 4½ dl vispgrädde
  • 1½ dl strösocker
  • 375 g hallon (frysta går bra)
  • 300 g philadelphiaost
Garnering:
  • Färska bär till garnering

Tillagning

1. Botten: Värm ugnen till 150 grader. Smält smöret och blanda ihop det med övriga ingridienser. Fodra kanten på en springform (ca 24 cm i diameter) genom att klippa remsor av bakplåtspapper som du fäster med hjälp av lite smält smör eller matolja på insidan av formen. Tryck sedan ut massan i botten och en bit upp på kanten. Grädda i ugnen i 8-10 minuter.

2. Hallonpannacotta: Lägg gelantinbladen i en skål med kallt vatten. Mixa hallonen till puré. Häll grädde och socker i en kastrull och värm till sockret lösts upp. Ta upp gelantinbladen, krama ur dem och tillsätt dem sedan i grädden och vispa tills de smält. Ta av kastrullen från plattan och låt grädden svalna en aning. Tillsätt sedan philadelphiaosten och vispa tills den smält och tillsätt sedan hallonen och vispa tills det blir en slät kräm. Häll ner krämen i springformen och ställ tårtan i kylen tlls den stelnat, det tar ca 3 timmar. Lossa kanten på springformen och dra försiktigt bort pappersremsorna.

3. Garnera med färska bär.