PDF pageEmail pagePrint page

Det här är ett recept på två Hallonmoussetårtor på chokladkokosbotten och de är glutenfria. Tårtorna blir bäst om de görs dagen före. Du kan ställa dem i frysen, men låt dem inte stå längre än vecka. Garnera dem då när de är frysta. Låt dem sedan tina i kylskåp minst 5 timmar.

2 tårtor, ca 24 bitar

 

 

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 200 g riven kokos
  • ½ dl kakao
  • 1 msk Maizena majsstärkelse
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning

Garnering

100 g mörk choklad
rosor och band

Tillagning

1. Sätt ugnen på 175°C. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

2. Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smöret. Blanda kokos, kakao, majsstärkelse och bakpulver och rör ner i äggsmeten. Fördela smeten i formarna. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter. Låt kallna eller frys.

3. Gör i ordning hallonmoussen.

5. Lossa bottnarna från formarnas kanter. Diska och torka formarna och lägg tillbaka tårtbottnarna i formarna med papperet i bottnen. Fördela moussen i formarna. Skaka formarna något så moussen fördelar sig jämnt. Förvara kallt fram till servering.

6. Servering: Skär med en mjuk, tunn varm kniv längs kanten och lyft försiktigt av formen. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Häll över i en liten smörpappersstrut, klipp ett litet hål och spritsa mönster över moussen. Fryst tårta kan garneras direkt när den tas ur frysen. Lyft tårtan från papperet och bottnen till ett tårtfat med hjälp av flera stekspadar. Garnera med rosor och band.